donderdag 9 juni 2011

Rustig dagje

Naar beneden. Ontbijt. Wat willen jullie? Weetabix, toast? Eet eens door. Wacht, Jasmijn is wakker, naar boven. Jasmijn in wipstoel. Linde, wat is er, laat mijn been los. O, je wilt nog een boterham. Hier. Nee, je krijgt Marmite, niet zeuren. Tijm, wil je nog eten? Ja Jasmijn, ik kom eraan, ik ben je banaan al aan het prakken. Hapje voor Jasmijn, hapje, o, wacht, even ontbijt voor mama maken. Niet gillen, ik ben zo terug. Hapje voor Jasmijn. Waar zijn de kommen? Ah, de afwasmachine, die moet uitgeruimd, even snel. De borden, kommen, bekers. Ja, Jasmijn, ik kom eraan, je ontbijt, sorry. Tijm, je wou net niet, ja, ik kom al. Hier, hagelslag, is dat goed?

Allemaal gegeten? Afwasmachine leeg? O, de was, wat een berg, uitsorteren. Gekleurd erin. Ligt er boven nog meer? Even Tijm’s bed afhalen. Wasmachine aan. Is iedereen aangekleed? Knor, knor, mijn maag. O ja, ontbijt. Snel een hap. Waarom gilt Jasmijn nou weer. Schone luier. Nog wat eten, dan, o wacht, Linde, moet je potje plassen? Nee? Ja, je moet wel, kom, hier! Nog een hap, prop, nog een. Tijm, waarom ligt er overal hagelslag? Linde, je hoefde toch niet te plassen? Waarom is je broek dan nat?

Is die was nu al klaar, het wasrek is nog vol. Opvouwen Ja, Jasmijn, je bent moe. Ik zal je zo in slaap knuffelen. Even, wacht, de was...Tijm! Niet op de muur! Hier die potloden. Ga maar een treinbaan maken. Ik kom zo helpen. Of nee, allemaal hier komen, we gaan boodschappen doen. Jassen aan. Linde, schoenen aan, niet uit.

Tijm, ja, zet jij de melk in de ijskast, dank je. Ik weet, jullie hebben dorst, eerst deze spullen naar de bijkeuken. O ja, die was. Jasmijn, ik kom eraan, ik weet dat je melk wilt. Hèhè, even op de bank. Dat is lief van je Linde, dat je de shampoo vast naar boven brengt. Linde, wat ruik ik, mangoshampoo? Linde! Doekje, teiltje, waarom nou op de vloerbedekking van de trap. Jee, wat schuimt dat spul. Ja, Jasmijn, ik kom zo. Tijm, je mag wel een koekje, maar eerst vragen. Nee, geen twee, we gaan zo eten. Ja, ik maak spaghetti. Je lust best spaghetti, niet zeuren. Jasmijn. Die moet ook wat. Wortel dan maar. Koken, een bakje voor nu, voor morgen, vriezerbakjes vullen. Pff. Even zitten. O nee, Jasmijn, je lekt, door. Nou, ja, je gaat bijna naar bed.

Eet eens door jongens. Ja, als je alles opeet mogen jullie tv kijken. Tijm, recht zitten, niet met kussens gooien. Blijf even zitten, dan breng ik Jasmijn naar bed. Kom jongens, naar boven, in bad. In bed. Waar zijn Tijm’s lakens? Tijm, als je nu niet snel je pyjama aandoet krijg je geen verhaaltje. Linde, mond open, zeg eens Aa. Kijk, daar is papa al.

‘Hoi schat.’
Kusje.
‘Hoi. Hier, ze zijn er klaar voor, je kunt voorlezen.’
‘Prima. Leuke dag gehad? Nog iets bijzonders gedaan?’
‘Nah. Gewoon thuis, boodschappen, de was.’
‘Ah. Lekker, rustig.’
‘Ja. Lekker rustig. Ik ga vast koken.’

9 opmerkingen:

 1. Haha. Wat een heerlijke vooruitzichten!

  Stiekem ben ik blij dat ik af en toe naar mijn werk mag vluchten...
  En wassen, boodschappen en meer van dat alles, doe ik dus alleen in het weekend. Als manlief ook in de buurt is. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet je, die stress is net als pijn: 't heeft geen geheugen. M.a.w. ik ben vergeten dat 't hier vroeger ook zo ongeveer aan toe ging ....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeeeerlijk, zo'n rustig dagje. Waar al die moeders toch zo moe van worden.... Ik begrijp het ook niet. ( gaap)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Lekker rustig':-D - ik denk dat het hoogste tijd wordt voor een extra dagje papadag (waar de was, de boodschappen en het koken ook bij horen!).

  Het doet me trouwens wel denken aan mijn echtgenoot, die, toen Bonkje zo oud was als Bloem nu is, 's ochtends wel eens opmerkte dat het een lekker rustig nachtje was geweest. Nu durft hij dat niet meer te zeggen, heb denk ik iets te vaak een kussen naar zijn hoofd gegooid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ha,ha, lekker rustig...
  Doet me denken aan een vriendin die zo'n jaar of 10 geleden thuisblijfmoeder was, met 3 kleine kinderen en die regelmatig de vraag kreeg - Zit jij nou nog steeds thuis? Haar antwoord was altijd: - Nou ik zìt vrij weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha, ja Fienke, ik heb inderdaad nog nooit zo hard gewerkt als sinds ik gestopt ben met werken....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu ik dit lees kan ik nog meer waarderen dat mijn man zo'n fijne werktijden heeft dat hij 's morgens met de oudsten kan ontbijten én op tijd terug is voor de avondspits (die in huis bedoel ik).
  Hoe gaat het nu 's nachts met Jasmijn? Helpt het groente- en fruithapje om haar weer te laten doorslapen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ima, dat zou zo heerlijk zijn, maar als hij op tijd is voor het voorlezen is het al vroeg, dat haalt hij niet eens altijd. En 's ochtends is hij al weg voor ze wakker zijn.
  Jasmijn slaapt gelukkig wel een stuk beter. Vannacht van 7 tot half 5. We zijn een beetje verwend geweest met Linde dat we dat slecht vinden voor een 5 maanden oude baby, maar dat is natuurlijk niet zo slecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahahaha geweldig!! Gaat net zoals bij mij!!xmaud

  BeantwoordenVerwijderen