maandag 6 december 2010

Hij kwam, hij kwam...

Weken hadden we geoefend. Met pepernoten eten. Met schoen zetten. Met zingen. En springen. Met blij zijn. Eindelijk was het zover. Want de stoomboot van Sint is vlug. Op vijf december komt hij niet alleen naar Nederland, ook Engeland wordt bezocht. Zo kwam het dat in een stadje in Hertfordshire een heleboel Nederlandse kindertjes met kloppend hart zaten te wachten op de goedheiligman. Ze zongen en ze sprongen en ze waren zo blij. Natuurlijk waren er geen stoute kindertjes bij. Vooral de moeders zongen. Sommige kindertjes. De meeste vaders keken geamuseerd toe. Ze wiegelden met hun voeten op de maat. Ze kenden geen Nederlands. De papa van Tijm en Linde gelukkig wel. In zijn mooie door oma genaaide Pietenpak zong Tijm naast papa mee. Hoorden we daar iets bij de deur? Hoorden we voetstappen op het dak? Was die zwarte schim een Piet? Nog harder zongen we. Over de stoomboot, Sint Nicolaas en zijn knecht. Hij komt!

Al snel zijn Tijm en Linde aan de beurt om bij Sinterklaas te komen. Een beetje verlegen blikt het zwart-geel gestreepte Pietje de Sint aan. Zijn vingers in zijn mond. Gelukkig komen papa en Linde er ook bij. Tijm kruipt in het holletje van papa’s arm. Want Tijm weet, dat hij soms wel eens een beetje stout geweest is. Hij heeft Linde gepest. Haar in haar wang gebeten. Mama had gezegd, dat hij als hij het weer deed, hij geen kadootje zou krijgen van Sinterklaas. Maar hij deed het toch. Weer. En Tijm wil heel graag een kadootje. Hij houdt heel erg van kadootjes. Sinterklaas slaat zijn grote boek open. Hmmmm, doet hij en wrijft door zijn lange witte baard. Tijm siddert. Sinterklaas kijkt hem vriendelijk toe over zijn bril. ‘Ik lees hier dat jij zo van treinen houdt, klopt dat?’
Ja, denkt Tijm blij. Treinen, daar houdt hij van. En, vervolgt Sinterklaas, dat hij naar school gaat nu hij een grote jongen van drie is. Vindt hij het leuk op school? Tijm knikt verlegen. Maar dan kijkt Sinterklaas serieus. Hij zegt dat Tijm niet zijn zusje mag plagen. Bedremmeld kijkt Tijm naar zijn schoenen. Nee, dat mag niet. Zou Sinterklaas boos zijn? De Pieten kijken streng. Tijm weet niet, dat ze geen Nederlands verstaan. Zouden ze hem meenemen in de zak? Nee, gelukkig, Sinterklaas slaat het grote boek dicht en kijkt weer lief. Opgelucht haalt Tijm adem. Sinterklaas kijkt Linde aan. Maar Linde kijkt vanaf papa’s schouder achteruit, de kamer in. Ze is een beetje bang. Onder haar groen-zwart gestreepte Pietenmuts kijkt ze weg, weg van Sinterklaas. Sinterklaas glimlacht papa toe. Dan is het al afgelopen. Zwarte Piet geeft Tijm en Linde een handje pepernoten en muizen.

Blij huppelt Tijm naar mama. ‘Kijk, van Sinterklaas!’ Hij kruipt naast mama op de grond en peutert zijn muis open. Linde eet nog een mandarijn. Als alle kinderen bij Sinterklaas geweest zijn deelt Piet de pakjes uit. Ja, voor Tijm is er ook één bij! Rails voor de trein. En een helikopter. Linde krijgt een mooie bezem. Kan ze mooi mama helpen thuis.

9 opmerkingen:

 1. He, heb ik niet ooit eens jouw emailadres ergens gezien?! Kan het nergens meer vinden. En ik zou eh.. graag je adres willen, als je het geven wilt, want januari 2011 schiet al best wel op...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mamalien hier linksboven, onder de foto van de kameel...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Karien,

  een heel logje over Sinterklaas, maar geen melding van Cisterklaas? Een klein vogeltje twitterde in mijn oor dat er een pakje onderweg is, maar dat het waarschijnlijk vertraging heeft opgelopen.

  Jouw Cisterklaaspakketje ontving ik 4 december. Precies op tijd dus. Ontzettend leuke dingen heb je voor mij uitgezocht. Hoe wist je dat ik verslingerd ben aan Engelse kookprogramma's. Delia Smith, Nigella Lawson. Ik vind ze allemaal even leuk. Dank je wel!

  Groetjes, Rianne (@Nelissie)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ri, net toen ik thuis kwam lag het pakje op de mat! Tijm had het al snel open gerist, en zowaar, ook pakjes voor Tijm en Linde. Hier stuiteren nu twee Pietjes door het huis. Tijm wil de muts niet af, en moet zo naar school. Dat zullen ze mooi vinden daar!
  En voor mij: een prachtige plaat: Tijm, Linde en baby op de kameel. Sanneke, wat een talent! Ik vind het zo mooi. Heeeeel erg bedankt, ik ga een mooi plekje aan de muur zoeken. En manlief vragen of hij hem even wil inscannen... Dan kan ik hem hier showen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En Ri, wat fijn dat het beviel! Het was een beetje een gok.... Ik ben niet zo'n tekentalent als Sanneke vrees ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha! Hier ook een niet-tekentalent. Ik heb naar mijn secret Cisterklaas-begunstigde dan ook een zelfgekocht cadaeu opgestuurd.

  Talent voor lekker eten heb ik daarentegen wel, dus de tijdschriften waren een prima cadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fotootje op Twitter gezet: http://twitpic.com/3dugbn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Begin ook maar niet aan twitter. Kan verslavend zijn.

  Maar dit fotootje zou je desondanks moeten kunnen zien. Net als: http://twitter.com/@nelissie

  BeantwoordenVerwijderen