vrijdag 9 juli 2010

Een mooie dag

Vandaag was een mooie dag. We brachten de contracten naar de advocaat, de contracten die maken dat we, ijs, weder en engelse advocaten dienende, na vanavond de trotse bezitters zijn van een lapje Engeland, met vlierbomen, pas geplante bessenstruiken, een beukenboshaag, een dor grasveld en een clematis die nodig gesnoeid moet. Slenterend door de stad droomden we over het huis met de mooie serre, en hoe gelukkig we daar zouden worden met zijn vijven. We struinden in de zon over de markt. We kochten franse kazen, worsten en een kilo kersen. We kochten een emmer met kantelen, om in de zandbak eindeloos kastelen mee te bakken. We kochten verjaardagscadeautjes, melk, en nieuwe gordijnen. We vonden niet één maar zelfs twee pennies op de grond. We stopten ze met een glimlach in onze zak, want iedereen weet ‘find a penny, pick it up, and all day long you’ll have good luck.’ Alhoewel we al geluk genoeg hadden op deze zonnige dag.

Moe gelopen en gestept streken we neer op een terrasje. We aten onze handen, monden en kleren paars van de kersen. We hingen ze aan onze oren en spuugden de pitten in het rond. We dronken thee en babychino’s. Op de terugweg haalden we snel nog een kilo aardbeien, voor de jam.

Thuisgekomen belden we oma op om hard en hartelijk happy birthday in de hoorn te schallen. We aten boterhammen met kaas en crackers met appelstroop. We praatten over de baby in Tijm’s buik. We praatten over de baby in mama’s buik, over hoe klein hij was, zeven centimeter, en hoe lief. We keken naar de foto waar een klein marsmannetje ons vrolijk toezwaaide. We speelden in de tuin, onze tuin, bijna, en bakten kastelen met kantelen. We maakten aardbeienjam met basilicum. We aten ijsjes en nog meer kersen. Tot we de misselijkheid weg hadden gegeten. We legden kussens op de stoelen in de tuin terwijl de jam overkookte. Maar zelfs de kleverige keuken kon ons stralende humeur niet verpesten. Pas toen er even later tegelijkertijd gezeur was over de hypotheek, de jam niet dik wilde worden, Linde met koorts uit bed kwam en de visite elk moment op de stoep kon staan ontstond er even heftige stress. Maar het zonnetje straalde uiteindelijk ook die weer weg.

’s Avonds werden we gebeld met de uitslag van de nekplooimeting. De pennies hadden hun werk gedaan. De zon scheen lustig door. De kersenkleren gingen in de biotex, de paarse kindertjes in bad. Weer een dag was voorbij. De nieuwe gordijnen stonden prachtig in de slaapkamer.

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met het 7 cm grote mensje en de goede uitslag van de nekplooimeting. Wat een dag zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joehoe !! Gefeliciteerd met dat kleine mensje in je buik !!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, als dat geen goede dag is! Gefeliciteerd! Wat leuk! Ik wens je nog heel veel pennies toe ;-)

    BeantwoordenVerwijderen