donderdag 15 maart 2012

In mei...


Leg ik een... ? Nee, geen ei. Alhoewel het soms wel zo voelt. Alsof ik, na drie kinderen, er nog een heb gebaard. En ergens is dat ook zo. Na Tijm, Linde en Jasmijn creƫerde ik Lotte. Ze is me inmiddels bijna net zo dierbaar als mijn andere kinderen, die van vlees en bloed. En ze is wel zo makkelijk in de omgang, ze doet namelijk altijd precies wat ik wil! Of wat ik zou willen doen. Lotte lijkt namelijk wel een beetje op mij, op hoe ik was toen ik nog een klein meisje was. Gefascineerd bekijkt ze de wondere wereld om haar heen. En daar is nogal wat te zien en te beleven.
Want Lotte woont in Sarawak, op het eiland Borneo, waar het heel erg warm is. Je ziet er apen, krokodillen en vlinders zo groot als je hand. In het oerwoud wonen de Iban, die koppen snellen. Maar Lotte is niet bang. Alleen misschien een beetje voor de enge juf. Met haar zus, broertje en vriendinnen beleeft ze grote en kleine avonturen. In de keiharde regen die van de tuin een dansend zwembad vol vliegende vissen maakt. Of juist bij de huizenhoog oplaaiende vlammen van een bosbrand. Lees mee met Lotte en ontdek hoe spannend het is om tussen twee culturen op te groeien.

Het boek is geschikt om zelf te lezen voor kinderen van ongeveer 7 tot 10 jaar. Het is geĆÆllustreerd door Anneke van de Langkruis van Villa Figura.

Het is nu nog niet verkrijgbaar, maar als je wilt kun je het hier al wel vooraf bestellen. Zo gauw het uitkomt, medio mei 2012, krijg je het dan vanzelf thuisgestuurd!

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk joh!
  En een knappe prestatie naast je drie 'echte'.
  Gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Is dit je eerste boek? Geweldig joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super Karien, wat ben jij een creatieve mama!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ik wist wel dat je graag schreef, maar niet dat je ook al aan de kinderboeken was. Ben beieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Gefeliciteerd met de uitkomst van je nieuwe Lotte, je nieuwe kindje, je nieuwe boek!

  BeantwoordenVerwijderen